Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Yaz aylarında çocukların en sevdiği aktivitelerden biri deniz ve havuz keyfidir. Ancak, özellikle sağanak yağışlardan sonra denize girmek bazı sağlık risklerini beraberinde getirebilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, yağışların ardından deniz suyunda bulunan bakterilerin ve kirli sulardaki enfeksiyon riskine dikkat çekiyor.

“İSHAL, KUSMA, ATEŞ GİBİ BELİRTİLERE DİKKAT EDİN”

Dr. Öztürk, kirli deniz suyuyla temas eden çocuklarda genellikle ilk 24-72 saat içinde ishal, karın ağrısı, kusma, halsizlik, göz kızarıklığı, kulak ağrısı ve ateş gibi belirtilerin ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Bu durumda bir sağlık uzmanına başvurulması önem taşıyor.

“YAĞMUR SONRASI 1-2 GÜN BEKLEYİN”

Uzman Dr. Öztürk, özellikle yağmurdan sonra çocukları hemen denize sokmamaları gerektiğini vurgulayarak, yağmur sonrası en az 24-48 saat beklemenin su kalitesi açısından önemli olduğunu ifade ediyor. Durgun ve köpüklü bölgelerden uzak durulması tavsiye ediliyor.

Uzman Dr. Öztürk ayrıca, denizden çıkan çocukların temiz suyla duş almasının, göz, kulak veya cilt sorunu olan çocukların denizden uzak tutulmasının enfeksiyon riskini azaltabileceğini söylüyor.

“DOĞAL EĞLENCE SAĞLIĞI BOZMASIN”

Denizin çocuklar için eğlenceli ve fiziksel gelişim açısından faydalı olduğunu belirten Uzman Dr. Öztürk, ancak enfeksiyon riskine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Çocukların bağışıklık sistemlerinin hassas olduğunu hatırlatan Dr. Öztürk, ebeveynlerin önlemler alarak çocuklarının sağlığını koruyabileceğini vurguluyor.

Related Posts

Güneşe dikkat: Alerji vakalarında artış başladı

Havaların ısınmasıyla birlikte güneş alerjisine bağlı şikayetlerde belirgin artış yaşanıyor. Uzmanlar; özellikle güneşe maruz kalan yüz, kol, bacak ve ellerde görülen kaşıntı, kızarıklık ve döküntü gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini belirterek, güneşten korunmanın ihmal edilmemesi konusunda uyarıyor.

PSA testi: Her yüksek değer kanser demek değil

PSA testi yıllardır prostat kanserini erken yakalamanın yolu olarak görülüyor ama her yüksek değer kötü haber anlamına gelmiyor. Bazen düşük PSA’ya rağmen kanser çıkabilir. Bazen de yüksek PSA, sadece iyi huylu bir büyümenin ya da enfeksiyonun işaretidir.

Ağrı’da solunum rahatsızlığı yaşayan bebek ambulans helikopterle Bitlis’e nakledildi

Ağrı’da doğumun ardından solunum sıkıntısı yaşayan bebek, ambulans helikopterle Bitlis’e sevk edildi.

Keneler bu kan grubuna bayılıyor! Uzmanlar uyardı: ‘Görmezden gelmeyin’

Yaz ayları, doğayla iç içe olmanın keyfini çıkarırken bir yandan da bazı tehlikeleri beraberinde getiriyor. Bu tehlikelerin başında, son yıllarda vakaları hızla artan keneler geliyor. Bir ısırığı ölümle sonuçlanabilen bu küçük canlılar, bir kan grubuna daha fazla yakınlaşıyormuş. İşte uzmanların araştırma sonuçlarını derledik.

Sigara bırakma polikliniklerinde 3,8 milyon kişiye destek sağlandı

Sağlık Bakanlığınca, Türkiye genelinde hizmet veren sigara bırakma polikliniklerinde 2010 yılından bu yana 3 milyon 801 bin 962 muayene yapıldı.Hekimlerin muayenesi ve değerlendirmesi doğrultusunda 1 milyon 538 bin 45 kişiye farmakolojik destek sağlandı.

Hipertansiyon 20 yaşın altındaki gençlerde hızla yaygınlaşıyor! Bu risklere dikkat

Dünyada önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan hipertansiyon atar damarlardaki kan basıncının sürekli normalin üzerinde seyretmesi olarak tanımlanıyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Turfan, hipertansiyon yaşını öne çeken 8 etkeni anlattı.