MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı’nda, 2030 Hedefleri Belirlendi

“MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı” Konya’da Gerçekleşti

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Akıllı Teknolojiler Merkezi (AKİTEK) tarafından düzenlenen “MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı”, Avrupa Birliği’nin sağladığı hibe desteği ile gerçekleştirildi. Bu konferans, AB hibe desteği ile kapasite geliştirme imkânı bulan beş Dijital İnovasyon ve Dönüşüm Merkezi için önemli bir adımı temsil ediyor.

Akıllı Teknolojiler Merkezi’nin (AKİTEK), Pathways to Synergies çağrısı altında fonlanan Horizon Europe Programı’nda yer alan “Mobilizing Advanced Partnerships for Digital Innovation and Transformation” (MAPIT) Projesi, araştırma ve inovasyon projeleri portföyü oluşturma desteklerini sunuyor. Bu kapsamda düzenlenen konferans, merkezlerin 2030 yılı hedeflerini belirleyip, bu hedeflere ulaşmak için atılması gereken adımların tasarlanmasını amaçlıyor.

Önemli Açıklamalar Konferansta Yapıldı

Konferansın açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, geleceğin daha akıllı, çevreci ve sürdürülebilir bir yaşam modeline doğru evrildiğine vurgu yaptı. Ortaç, üniversite-sanayi-kamu iş birliğinin önemine değinerek, Horizon Europe Programı’nın sağladığı desteklerle teknolojik kapasitenin ve uluslararası etkinin arttığını belirtti.

Konuşmaların devamında, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı da işletmelere, yeni girişimcilere ve araştırmacılara hizmet veren AKİTEK’in önemine vurgu yaptı. Konarılı, Konya’nın tarım potansiyelini dijitalleşmeyle buluşturarak katma değer ürettiğini belirtirken, geleceği gören ve hazırlık yapan bir şehir olmanın önemine değindi.

AB hibe desteği ile kapasite geliştirme imkânı bulan beş Dijital İnovasyon ve Dönüşüm Merkezine, araştırma ve inovasyon projeleri portföyü oluşturma desteği sunan konferans kapsamında, merkezlerin 2030 yılı hedeflerini belirlemesi ve bu hedeflere ulaşmak için atılması gereken adımların somutlaştırılması başarıyla tamamlandı.

Konferans hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Türkiye’nin süper bilgisayarından 7 bin 400 kişi yararlandı

Süper bilgisayardan 7 bin 400’den fazla araştırmacı faydalanırken ağustosta devreye alınacak 3’üncü faz ile yapay zeka ve veri yoğun bilimsel uygulama hizmetlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Samsung’un üçe katlanabilen telefonun nasıl görüneceği ortaya çıktı

Samsung’un üzerinde çalıştığı üçe katlanabilen akıllı telefonu tanıtımdan önce ortaya çıktı.

Milyonlarca Netflix kullanıcısını ilgilendiriyor! Artık canlı yayınlanacak

Netflix, NASA ile anlaşma yaptı. Bu kapsamda NASA yayınları Netflix’te canlı yayınlanacak.

Eski Tesla mühendisi hakkında şoke eden suçlama!

Tesla insansız robot projesi Optimus‘a ait gelişmiş el sensörü teknolojilerinin çalındıgi iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bu kapsamda eski çalışan Zhongjie “Jay” Li hakkında hukuki süreç başlatıldı. Şirket tarafından ileri sürülen iddiada Li’nin bu …

Sahtecilikle mücadelede holografik devrimi

Japonya, sahtecilikle mücadelede yeni bir dönemi başlatan 3D hologram teknolojisiyle güçlendirilmiş yen banknotlarını piyasaya sürdü. Japonya Merkez Bankası ve Ulusal Baskı Bürosu (NPB) tarafından geliştirilen bu banknotlar, hem güvenlik hem de …

Telefon numaranızı 5 saniyede buluyorlar: Hepsi bu kodların arasındaymış

Google’a bağlı telefon numaralarının 5 saniyede ele geçirildiği bir güvenlik açığıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı… Casusların, bir yazılım aracılığıyla fotoğraftaki yazılara benzer kodların arasından telefon numaralarını ‘ayıkladığı’ ortaya çıktı.