Kök maaşa zamlar nasıl yansıyacak. Emekli maaşları tablo tablo belli oldu

Emekli maaşı hangi aralıkta bulunan emeklinin kök aylığına zammın nasıl yansıyacağı da tablo tablo belli oldu. İşte kalem kalem kök maaş zamlı tablolar…

Emekli kök maaşlarına yapılacak zam ve en düşük emekli maaşı için geri sayım başladı.

Emeklinin ilk zammı SSK BAĞ KUR ve memur emeklilerine yüzde 49.25 ile eşit oranda yapılmıştı. Ancak bu zam oranı yüksek görünse de kök aylık sorunu nedeni ile milyonlarca emekli bu artıştan yararlanamamıştı.

Ocak zammı sonrası yine de maaşı 10 bin liranın altında kalan emeklinin maaşı hazine tarafından 10 bin liraya tamamlanmıştı. Peki Temmuz zammında emekli kök maaşlarına zam nasıl yansıtılacak?

Hangi aylık aralığında bulunan emeklinin maaşı ne kadar olacak? İşte 10 bin, 10 bin 500, 11 bin, 11 bin 500, 12. bin, 12 bin 500, 13 bin, 13 bin 500, 14 bin ve daha üzeri emekli aylığı alanların zamlı maaş tabloları…

Merkez Bankası’nın Hazirana ayı enflasyon tahmini ile birlikte Temmuz’da seyyanen zam v refah payı dışında emekliye yüzde 25’in biraz üzerinde bir zam yapılmasına kesin gözü ile bakılıyor.

EMEKLİYE İKİ KADEMELİ ZAM DÜZENLEMESİ

Enflasyonun tek haneye inip depremin getirdiği maliyetlerin ortadan kalmasının ardından emekliye kademeli şekilde ek zam uygulaması yapılması bekleniyor.

Diğer yandan Temmuz ayında 16 milyon emeklinin geliri kök maaş zammı ve en düşük emekli maaşı düzenlemesiyle artacak.

Temmuz zammını kesinleştirecek 6 aylık enflasyon oranı ise 3 Temmuz’da açıklanacak. Böylelikle SSK,BAĞ KUR emekli kök maaş zammı belli olacak.

Memur ve memur emeklisi zam oranı enflasyon farkı ve yüzde 10’luk toplu sözleşme zammı dikkate alınarak hesaplanacak.

SSK ve BAĞ KUR emekli zammı oranında 5 puan altta kalacak memur emeklisi için zam oranı eşitlenmesi yapılıp yapılmayacağı belli olacak.

Yeniden belirlenecek olan en düşük emekli maaşı rakamı da Meclis’in onayına sunulacak.

6 AYLIK ENFLASYON ORTALAMASI YÜZDE 25,86

Merkez Bankası Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketine göre; Haziran’da enflasyon beklentisi 2,56 olacağı yine bu verinin üzerinde yapılan hesaplama iye Tüketici Fiyat Endeksi’nin 2.340,26’ya yükselmesi bekleniyor.

REFAH PAYI HARİÇ EMEKLİYE YÜZDE 26 ZAM

SGK uzmanlarının hesaplamalarına göre Ocak-Haziran dönemi 6 aylık enflasyon oranı yüzde 25,86 olacak.

6 aylık enflasyon: Yüzde 25,86

SSK, BAĞ KUR emekli zammı: Yüzde 25,86

Memur enflasyon farkı: Yüzde 9,44

Memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 10

Memur enflasyon farkı dahil zam oranı: Yüzde 20,04

REFAH PAYI İÇİN ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI BEKLENECEK

SSK ve BAĞ KUR emeklilerinin Temmuz enflasyon artışı yaklaşık yüzde 26, memur ve memur emeklisinin Temmuz artışı ise yüzde 21 olacak. Başkan Erdoğan’ın talimatıyla 2 yıldır uygulanan refah payının Temmuz ayında da emekliye verilmesi bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI İÇİN EN 13 BİN TL FORMÜLÜ

Hazine desteği ile uygulanan 10 bin TL en düşük emekli maaşı da 1 Temmuz ile birlikte artacak. 6 aylık enflasyon ortalamasına olan yüzde 26’ya göre hesap yapıldığında en düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira ile 13 bin arasında olması bekleniyor.

Masadaki en güçlü rakamın ise en düşük emekli aylığının 10 bin liradan 13 bin lira çıkarılması. Bu rakam Meclis’in onayına sunulacak.

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIYOR? HESAPLARA KAÇ TL YATACAK?

6 aylık enflasyon ortalaması alıyor.

Bu oran emeklinin kök maaşına uygulanıyor.

Bunun üzerine yüzde 4 ilave ek ödeme yapılıyor.

Son olarak bu rakam taban aylığın altında kalırsa Hazine desteği ek ödeme yapıyor.

Örneğin kök maaşı 9500 TL olan bir emeklinin aylığı yüzde 4 ek ödemeyle 9880 liraya çıkarılıyor. Ancak en düşük emekli maaşı 10000 lira olarak belirlendiği için Hazine desteği ile bu rakam 10 bin liraya tamamlanıyor.

6 aylık enflasyon zammının yüzde 25,86 ve en düşük emekli maaşının Temmuz ayında 13.000 TL olarak belirlendiğini varsayıldığında söz konusu emeklinin kök maaşı önce 12.957 liraya ardından yüzde 4 ek ödemeyle 12.435 liraya yükselecek. Bu rakam da Hazine desteği ile 13.000 TL’ye tamamlanacak ve emeklinin hesabına yatırılacak. .

Öte yandan 6 aylık enflasyon beklentisi ve yüzde 4’lük ek ödemeyle tablo tablo emekli maaşları hesapları da şöyle oldu:

EMEKLİ KÖK MAAŞ VE EK ZAMLI MAAŞ TABLOSU 1

EMEKLİ KÖK MAAŞ VE EK ZAMLI MAAŞ TABLOSU 2

EMEKLİ KÖK MAAŞ VE EK ZAMLI MAAŞ TABLOSU 3

EMEKLİ KÖK MAAŞ VE EK ZAMLI MAAŞ TABLOSU 4

EMEKLİ KÖK MAAŞ VE EK ZAMLI MAAŞ TABLOSU 5

EMEKLİ KÖK MAAŞ VE EK ZAMLI MAAŞ TABLOSU 6

EMEKLİ KÖK MAAŞ VE EK ZAMLI MAAŞ TABLOSU 7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx