Araç sahipleri dikkat: Resmi Gazete’de yayınlandı, o süre uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı, Yeni Nesil Akaryakıt Pompa Ödeme Sistemine Geçiş İçin Tarih Verdi

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), akaryakıt istasyonlarında yapılan akaryakıt satışlarında plaka bilgilerinin otomatik olarak gönderilmesini sağlayan UTTS uygulamasının geliştirildiğini duyurdu. 5 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Genel Tebliğ ile belirlenen düzenlemelere göre, vergi mükelleflerinin taşıtlarında bu sistemi kullanmaları gerekmektedir.

Yeni Tarihler Belirlendi

Vergi mükelleflerinin, taşıtlarına Taşıt Tanıma Birimi (TTB) ve Taşıt Tanıma Okuyucu Cihazı (TTO) gibi donanımların takılması için 1 Mayıs tarihine kadar süreleri bulunmaktaydı. Ancak, bazı mükelleflerin işlemlerini tamamlayamamış olmaları nedeniyle ek süreler verildi.

UTTS uygulamasına ilişkin gerekli donanımların takılması için 31 Ocak tarihine kadar başvuruların yapılması gerekiyor. Bu süre, eksik işlemleri tamamlamak isteyen mükellefler için 2 Haziran’a kadar uzatıldı.

Yeni Uzatılan Tarihler

Akaryakıt istasyonu işleten mükellefler için TTO ve TİM donanımlarının takılması için belirlenen tarih 2 Haziran olarak güncellendi. Taşıt sahipleri ise TTB donanımını taşıtlarına takmak için süreleri 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı.

GİB açıklamasında, akaryakıt istasyonu işleten mükelleflerin belirlenen tarihler içerisinde gerekli başvuruları yaparak UTTS sistemiyle uyumlu hale gelmeleri gerektiği belirtildi. Taşıt sahiplerinin ise taşıtlarına TTB takarak kullanmaya başlamaları için sürelerine dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Bakan Bayraktar’dan elektrik kesintilerine ilişkin açıklama

Enerji Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin elektrik iletim ve dağıtım hatlarında genel bir kesintiye neden olacak hiçbir sorun bulunmadığını bildirdi

Ünlü peynir markasının ifşa olmasıyla gündeme geldi! Süt ürünlerinde bilinmeyen hile

Gıda firmalarının yaptığı sahtecilikler her geçen gün gün yüzüne çıkıyor. Bakanlığın son listesinde ünlü bir peynir markasında yapılan hile pes dedirtti. Peynir ürününde yağ oranının düşük çıkması son günlerde çokça konuşuldu. Peki firmalar bu hileye neden başvuruyor? Yağ oranı düşük olan bir süt ürünü sağlığa zararlı mı? Konuyla ilgili merak edilenleri tek tek açıklayan gıda denetim uzmanı, vatandaşın tüketmemesi gereken peynirleri sıraladı. İşte detaylar… 

Önce siyasi riskleri ortadan kaldırın

İktisatçı Mahfi Eğilmez “Türkiye, yatırım ortamını mutlaka iyileştirmek ve istihdamı yükseltmek zorunda. Bunun da yolu riskleri düşürmekten geçiyor. Sosyal ve siyasal riskler
yükseldikçe yatırım ortamı zayıflıyor, yatırımlar azalıyor, yatırımlar azaldıkça yeni iş yaratma imkanı kalmıyor” dedi.

TÜİK açıkladı: İhracat ithalatı karşılamıyor!

Mart ayında dış ticaret verilerinde ihracat ve ithalat artış gösterdi. İhracat, bir önceki yılın aynı ayına göre artarken, dış ticaret açığı da azalma kaydetti. Özellikle imalat sanayinin ihracattaki payı dikkat çekici seviyelere ulaştı.

Belçika’da hükümetin bütçe kesintilerine karşı çalışanlar greve gitti

Belçika’da hükümetin planlanan bütçe kesintilerine yönelik yapılan bir günlük grev hayatı durma noktasına getirdi.

Kamu bankalarından Sanayiciye can suyu

Sanayicilerin finansmana erişim sorunlarının çözümü için banka yöneticileri ile reel sektör temsilcileri bir araya geldi. Kamu bankalarının yöneticileri sanayiciye can suyu olmak için kredi musluklarını sonuna kadar açtıklarını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir