Apple AirPods için Yeni Özellikler Geliyor

Apple, WWDC 2024 geliştirici etkinliğinde bu yılın sonlarında AirPods ve AirPods Pro kablosuz kulaklıklarına gelecek yeni özellikleri duyurdu. Bu yeni özellikler arasında Siri ile etkileşim kurmanın yeni yolları, yeni bir Ses İzolasyonu özelliği, oyun için Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses ve daha fazlası yer alıyor.

Hareket halindeyken Siri ile etkileşim kurmanın en iyi yollarından birini sunan AirPods, Siri Interactions ile bu deneyimi daha da kişisel, gizli ve pratik hale getiriyor. AirPods Pro kullanıcıları, başlarını eğerek veya hafifçe sallayarak Siri duyurularını evet ya da hayır şeklinde yanıtlayabilecek. Bu özellik, kullanıcıların yüksek sesle konuşmak istemedikleri kalabalık veya sessiz alanlarda büyük bir kolaylık sağlıyor. H2 çipteki yapay öğrenme teknolojisi sayesinde Siri Interactions, kullanıcıların konuşmaya gerek kalmadan aramaları cevaplamalarına veya yok saymalarına, mesajlarla etkileşim kurmalarına, bildirimleri yönetmelerine ve daha birçok şey yapmalarına olanak tanıyor.

Mac, iPhone ve iPad’de sunulan Ses İzolasyonu özelliği, her türlü çevre koşulunda en iyi arama kalitesini sağlamak için şimdi AirPods Pro’ya geliyor. AirPods Pro’daki H2 çipte ve eşleştirilmiş iPhone, iPad veya Mac’te çalışan yapay öğrenme teknolojisi, sesi izole edip ses kalitesini artırıyor. Dinleyen kişinin sesleri daha iyi duyabilmesi için arayanın çevresindeki rüzgar sesi gibi ciddi arka plan gürültülerini de ortadan kaldırıyor.

AirPods, aynı zamanda olağanüstü bir oyun yardımcısı olmaya devam edecek. Yeni güncellemeler bu deneyimi daha da yüksek bir seviyeye taşıyor. Oyun deneyimi için AirPods (3. nesil), AirPods Pro ve AirPods Max’te kullanıma sunulacak olan dinamik kafa izleme özellikli Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses, müzik dinlerken veya film ya da dizi izlerken kullanıcıların çok sevdiği etkileyici ses kalitesini sağlıyor. Oyuncular artık AirPods Pro kullanırken Apple’ın mobil oyunlar için şimdiye kadar sunduğu en iyi kablosuz ses gecikmesi seviyesine sahip olacak. AirPods Pro kullanıcıları, takım arkadaşlarıyla ve diğer oyuncularla konuşurken 16 bit, 48 kHz ses dahil olmak üzere daha yüksek ses kalitesinden de yararlanabilecek. Gelişmiş ses tasarımına sahip oyunlarda en etkileyici dinleme deneyimini uygulamayı kolaylaştırmak için artık bir geliştirici API’si de sunuluyor.

Yeni ürün yazılımı 10 Haziran itibarıyla geliştirici beta test kullanıcıları için kullanıma sunuldu. Yeni AirPods özellikleri bu sonbaharda ücretsiz donanım yazılımı güncellemesi olarak kullanıma sunulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx