Yapay zeka ekranınıza göz dikti: Windows 11’de Copilot Vision çağı

Microsoft, Yapay Zekâ Destekli Asistanı Copilot’a Copilot Vision Güncellemesini Getiriyor

Microsoft, yapay zekâ destekli asistanı Copilot için büyük bir güncelleme duyurdu. “Copilot Vision” adı verilen yeni özellik sayesinde, Windows 11 kullanıcıları artık ekranlarını yapay zekâ ile paylaşarak daha ileri düzeyde etkileşim kurabiliyor.

Ekranı Görebilen Yapay Zeka Devri

Microsoft’un önceki aylarda beta olarak sunduğu “Hey Copilot” özelliği, kullanıcıların sesli komutlarla Copilot ile iletişim kurmalarını sağlıyordu. Şimdi ise şirket, bu deneyimi geliştirerek kullanıcı deneyimini bir adım ileriye taşıyor. Yeni özellik olan Copilot Vision güncellemesi ile yapay zeka, kullanıcıların ekranındaki içeriği gerçek zamanlı olarak görebilecek ve buna uygun yanıtlar üretebilecek.

Artık sadece belirli uygulamalarla sınırlı kalmayan Copilot, kullanıcıların işaret ettiği her şeyi takip edebiliyor. Bu da Copilot’un, ekran içeriğini analiz ederek daha etkili yanıtlar vermesini ve kişiselleştirilmiş öneriler sunmasını sağlıyor.

Kullanım Kolaylığı ve Gerçek Zamanlı Destek

Yeni özellikle birlikte kullanıcılar, yeni bir yazılım kullanırken, belge hazırlarken ya da yaratıcı bir projede çalışırken Copilot’un ekranı görerek yardım alabilecekler. Aynı zamanda sesli komutlarla da Copilot Vision özelliği etkinleştirilebiliyor. Bu sayede kullanıcılar, konuşarak ve ekran paylaşarak daha zengin bir yapay zekâ deneyimi yaşayabiliyorlar.

Mac Kullanıcıları Şu An Benzer Bir Deneyim Yaşayamıyor

Apple’ın yeni Apple Intelligence özelliklerine rağmen, Mac kullanıcıları şu anda benzer bir deneyimden mahrum. macOS’ta ekran paylaşımıyla yapay zekâ etkileşimi doğrudan desteklenmiyor. Mac kullanıcıları, ekran görüntüsü alarak bu görselleri başka bir yapay zekâ uygulamasına manuel olarak yüklemek zorunda kalıyorlar.

Yayın Henüz Sınırlı

Copilot Vision özelliği, Microsoft’un 1.25071.125 ve daha yeni sürümlerine sahip Windows 11 kullanıcıları için henüz test aşamasında bulunuyor. İlk olarak Windows Insider programı kapsamında sunulan özellik, ilerleyen zamanlarda daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşacak. Ancak Microsoft’un bu özelliği “vahşi doğada” test etmeye başlaması, yapay zekânın işletim sistemi entegrasyonu açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

Related Posts

Teamfight Tactics 15’inci setiyle yeni oyun dinamikleri ve bölgesel turnuva başlıyor

Teamfight Tactics’in yeni seti K.O. Kolezyumu, anime temalı şampiyonlar ve yeni oyun mekanikleriyle 30 Temmuz’da tüm platformlarda erişime açılacak.

Türkiye’nin süper bilgisayarından 7 bin 400 kişi yararlandı

Süper bilgisayardan 7 bin 400’den fazla araştırmacı faydalanırken ağustosta devreye alınacak 3’üncü faz ile yapay zeka ve veri yoğun bilimsel uygulama hizmetlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Samsung’un üçe katlanabilen telefonun nasıl görüneceği ortaya çıktı

Samsung’un üzerinde çalıştığı üçe katlanabilen akıllı telefonu tanıtımdan önce ortaya çıktı.

Milyonlarca Netflix kullanıcısını ilgilendiriyor! Artık canlı yayınlanacak

Netflix, NASA ile anlaşma yaptı. Bu kapsamda NASA yayınları Netflix’te canlı yayınlanacak.

Eski Tesla mühendisi hakkında şoke eden suçlama!

Tesla insansız robot projesi Optimus‘a ait gelişmiş el sensörü teknolojilerinin çalındıgi iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bu kapsamda eski çalışan Zhongjie “Jay” Li hakkında hukuki süreç başlatıldı. Şirket tarafından ileri sürülen iddiada Li’nin bu …

Sahtecilikle mücadelede holografik devrimi

Japonya, sahtecilikle mücadelede yeni bir dönemi başlatan 3D hologram teknolojisiyle güçlendirilmiş yen banknotlarını piyasaya sürdü. Japonya Merkez Bankası ve Ulusal Baskı Bürosu (NPB) tarafından geliştirilen bu banknotlar, hem güvenlik hem de …