Bursa’da BUSİAD ve BUİKAD’dan ortak Blockchain toplantısı

BURSA’da BUSİAD ve BUİKAD’dan Ortak Blockchain Toplantısı

BURSA (İGFA) – BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, Blockchain teknolojisinin potansiyeli hakkında konuştu. Finans, tedarik zinciri yönetimi, dijital kimlik doğrulama ve otomatikleşen sözleşmeler gibi birçok alanda kullanım alanı bulunduğunu vurguladı.

Şençayır, “Blockchain merkeziyetsiz bir yapıya sahip olduğundan, verilerin güvenli ve değiştirilemez bir şekilde saklanmasını sağlıyor. Aynı zamanda tedarik zinciri yönetiminin daha şeffaf ve izlenebilir olmasını sağlıyor” dedi. Sahtecilik, hileli işlemler ve kayıpların da önlenmesine yardımcı olduğunu belirtti.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuncer Hatunoğlu, endüstri 4.0 gelişim sürecine değindikten sonra, BUSİAD’ın dijital dönüşüm uzmanlık grubunun önemini vurgulayarak, BUİKAD ile ortak toplantı düzenlemekten mutlu olduklarını ifade etti.

Toplantıda Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Dr. Özhan Sağlık, Blockchain’in teorik altyapısı hakkında bilgi verdi. Sağlık, kriptografik algoritmaların Blockchain teknolojisinin temelini oluşturduğunu belirterek, bu sistemin değiştirilmesinin zorluğunu vurguladı. Bir bloğun değiştirilmesinin tüm blokların değiştirilmesini gerektirdiğini ve bu durumun mümkün olmadığını söyledi.

Akıllı sözleşmeler ve tedarik zincirindeki blok zincir uygulamalarını anlatan Dr. Sağlık, verilerin güvenliğini sağlayan tek teknolojinin blok zincir olduğunu söyledi.

İnfo Production CEO’su Erkan Öz, Trump’ın dünya sistemine müdahalesini analiz ederek doların geleceği hakkında önemli bilgiler verdi. Öz, Trump’ın doların güçlü bir para birimi olmasını istediğini ancak rezerv para birimi olmasını istemediğini belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Cemil Şinasi Türün, Türkiye’de vadeli çek uygulamasını blok zinciriyle kıyaslayarak, ekonomik süreçlerdeki benzerliklere dikkat çekti. Türün, varlıkların tokenlaşması konusunda geleceğe yönelik önemli tahminlerde bulundu.

Kadir Has Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Tansel Kaya ise varlıkların tokenlaşmasıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi ve gelecekte tokenlaşacak varlık miktarını belirtti.

Toplantının sonunda Çağdaş Eğitim Kooperatifi’ne yapılan bağışın sertifikası BUSİAD ve BUİKAD yöneticileri tarafından takdim edildi.

Related Posts

Samsunspor Kombine Satışında Skandal

Samsunspor’un kombine bilet satışında POS cihazı olmaması, taraftarları zor durumda bıraktı.

Adıyaman’da 2025 Bal Fiyatları Açıklandı

Adıyaman Arı Yetiştiricileri Birliği, 2025 yılı için bal fiyatlarını belirledi ve zorlukları vurguladı.

Bursa İş Dünyası Bursaspor’a 60 Milyon TL Destek

Bursa iş dünyası, Bursaspor için organize edilen toplantıda 60 milyon TL’lik destek açıkladı.

Rekabet Kurumu’ndan Mastercard ve Visa’ya Soruşturma

Rekabet Kurulu, Mastercard ve Visa hakkında yurt dışı işlemlerle ilgili soruşturma başlattı.

Enflasyon yükseldi piyasalar karıştı

New York borsası, haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından günü karışık seyirle tamamladı. Piyasalarda artan fiyat baskıları ve siyasi mesajlar yatırımcıların yönünü belirlemekte zorlandığını gösterdi. Kapanışta Dow Jones endeksi …

Dijital Ada KKTC için 100 milyon $’lık imza

Türkiye ve KKTC arasında imzalanan 100 milyon dolarlık projeyle bir yıl içinde KKTC’de 150 bin konut yüksek hızlı fiber internete kavuşacak. Türk Telekom’un kuracağı alt yapıyla KKTC ‘Dijital Ada’ olacak