Yutulabilir mide balonları, sağlık açısından ciddi riskler oluşturuyor

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Uzmanından Uyarı: Yutulabilir Mide Balonları Sağlık Açısından Riskli

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Kamil Özdil, obezite tedavisinde kullanılan yutulabilir mide balonlarının sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Özdil, bu balonların ciddi tehlikeler oluşturabileceğini vurguladı.

Hastaneden yapılan açıklamada, yutulabilir mide balonu uygulamasının kanama ve mide delinmesi gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği bildirildi.

Prof. Dr. Kamil Özdil’in açıklamalarına göre, yutulabilir mide balonları, Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmıştır ve bu karar doğru bulunmaktadır.

Yutulabilir mide balonlarının cerrahi olmayan bir yöntemle midenin hacmini küçültmeyi amaçladığını belirten Özdil, balonların mideye ulaştıktan sonra şişirilerek hacminin arttığını ifade etti. Ancak, bu işlemin sağlık açısından riskli olduğu tespit edilmiştir.

“Endoskopik inceleme önemli”

Özdil, klasik yöntemle yerleştirilen mide balonlarında öncelikle endoskopik bir değerlendirme yapılması gerektiğini ve böylece potansiyel sorunların tespit edilebileceğini belirtti. Bu tür durumların belirlenmesi halinde uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini aktardı.

Prof.Dr. Özdil, yutulabilir mide balonlarının uzman kontrolü olmadan içeri yerleştirildiğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini vurgulayarak, yanlış yerleştirilmesi durumunda acil müdahale gerekebileceğini ve uzun süreli kullanımın sindirim sistemi problemlerine yol açabileceğini belirtti. Bu yöntemin ciddi komplikasyonlara yol açabileceği konusunda dikkat çekti. (AA)

Haberin Görseline Ulaşmak İçin Tıklayın

Related Posts

Güneşe dikkat: Alerji vakalarında artış başladı

Havaların ısınmasıyla birlikte güneş alerjisine bağlı şikayetlerde belirgin artış yaşanıyor. Uzmanlar; özellikle güneşe maruz kalan yüz, kol, bacak ve ellerde görülen kaşıntı, kızarıklık ve döküntü gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini belirterek, güneşten korunmanın ihmal edilmemesi konusunda uyarıyor.

PSA testi: Her yüksek değer kanser demek değil

PSA testi yıllardır prostat kanserini erken yakalamanın yolu olarak görülüyor ama her yüksek değer kötü haber anlamına gelmiyor. Bazen düşük PSA’ya rağmen kanser çıkabilir. Bazen de yüksek PSA, sadece iyi huylu bir büyümenin ya da enfeksiyonun işaretidir.

Ağrı’da solunum rahatsızlığı yaşayan bebek ambulans helikopterle Bitlis’e nakledildi

Ağrı’da doğumun ardından solunum sıkıntısı yaşayan bebek, ambulans helikopterle Bitlis’e sevk edildi.

Keneler bu kan grubuna bayılıyor! Uzmanlar uyardı: ‘Görmezden gelmeyin’

Yaz ayları, doğayla iç içe olmanın keyfini çıkarırken bir yandan da bazı tehlikeleri beraberinde getiriyor. Bu tehlikelerin başında, son yıllarda vakaları hızla artan keneler geliyor. Bir ısırığı ölümle sonuçlanabilen bu küçük canlılar, bir kan grubuna daha fazla yakınlaşıyormuş. İşte uzmanların araştırma sonuçlarını derledik.

Sigara bırakma polikliniklerinde 3,8 milyon kişiye destek sağlandı

Sağlık Bakanlığınca, Türkiye genelinde hizmet veren sigara bırakma polikliniklerinde 2010 yılından bu yana 3 milyon 801 bin 962 muayene yapıldı.Hekimlerin muayenesi ve değerlendirmesi doğrultusunda 1 milyon 538 bin 45 kişiye farmakolojik destek sağlandı.

Hipertansiyon 20 yaşın altındaki gençlerde hızla yaygınlaşıyor! Bu risklere dikkat

Dünyada önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan hipertansiyon atar damarlardaki kan basıncının sürekli normalin üzerinde seyretmesi olarak tanımlanıyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Turfan, hipertansiyon yaşını öne çeken 8 etkeni anlattı.